Ledig

Lördagskvällen tillbringades framför tv. Såg en film. Åt råraka m löjrom. Åt choklad. Åt glass. Over all ett himla mumsande. Men inget vin. Är dålig på vin utan sällskap nuförtiden.

Imorse sov jag till strax efter sju. Blippade mobil. Drack kaffe. Två ggr. Åt frukost. Läste bok. Såg De Rättslösa o ja det är rätt mörkt för kvinnor som anmäler våldtäkt o ofredanden. Ett stort glapp mellan forskning och rättsväsendets kriterier för att en kvinna ska va trovärdig.

Ett rättssystem med allt för många lambertzar är min åsikt om den saken.

Det medverkade även en nationalekonom som förklarade vad det kostar samhället. Det går ju att räkna ut men eftersom systemet är som det är hamnar ju inte dessa kostnader för kvinnor som efter övergrepp lider av PTSD kanske, inte kan jobba, sjukskrivning på lite olika ställen, kommun, försäkringskassa, regioner, så då ser ju tex trauma behandling väldigt dyr ut när kommunen ska bekosta den. Men sett till helheten är det ju en piss i mississippi

Om det kan man tänka en hel del.

Så jag gick på promenad längs med strandpromenaden här. Knallade på en bit. Och då kom jag på att en kvinna blev jagad av en man här i veckan o lyckades kasta sig in i ett hus uppe i området.

Så då vände jag o tog vägen via hus istället. Man ska då behöva tänka på allt som kvinna.

Men sen ljusnade det när jag kom på att jag läst om bokloppis i en carport. Hittade igen inlägget på fb o gick dit. Gick sen därifrån med 18 böcker.

Vid 16tiden kom Lillfisen hem o vi kollade igenom några böcker o sen fick hon kolla film medan jag lagade mat. Mat som hon oftast dissar så jag serverade henne vita bönor i tomatsås enligt prinsessans önskemål.

Vi andra äter gärna spaghetti i köttsås m god aptit. Och sonen har praktik måndagar o tisdagar så han behöver matlåda.

Köttfärssås på älg blev det idag.

2 reaktioner till “Ledig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s